Foto: TT

Slutsålt på snöslungor

Publicerad

När det omfattande snövädret drog in i södra Värmland gick snöslungorna åt som smör i solsken. Det var även stor efterfrågan på snöskyfflar och snöslädar.

– Vi har sålt nästan hela rubbet av bensindrivna snöslungor i dag, säger Leif Olsson som är anställd vid Granngårdens butik i Karlstad.

Efter en relativt snöfri vinter hittills i Karlstadstrakten var det många som överraskades av nattens snöande när de vaknade i morse. Det var mycket att skotta och röja för att få ut bilen eller gå till postlådan.

Flera butiker i Karlstad som SVT ringt runt till berättar om en stor efterfrågan på snöredskap.

– I morse sålde vi slut på snöslädar och skyfflar så vi fick åka bort till vår leverantör och hämta nya redskap, säger Anders Hallgren som är butikschef på Swedol i Karlstad.

LÄS MER: Besvärligt på vägarna

Hos återförsäljare som brukar ha snöslungor till privatpersoner i sitt sortiment var det också en strykande åtgång. Hos Jula blev det i dag slutsålt enligt deras kundservice och hos Granngården likaså.

– Vi har sålt nästan hela rubbet av bensindrivna snöslungor i dag. Det har nog gått runt 15 stycken i dag, bara första halvtimmen såldes sex stycken tror jag, säger Leif Olsson som är anställd vid Granngårdens butik i Karlstad.

”När de får höra att vi har slut blir de arga på sig själva”

Han berättar att de ringt olika leverantörer för att försöka beställa fler men att även de har slut för säsongen. Privatkunderna som hör av sig får ett nekande svar.

– De ringer och frågar vad vi har kvar och när de får höra att vi har slut blir de arga på sig själva för att de väntat så länge eftersom det varit en grön vinter, berättar Leif Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.