Här slår blixten ner någonstans kring Skattkärr, Karlstad. Vy från Hammarö ut mot Tynäs och Jäverön. Foto: Peter Olofsson

SMHI varnar för stora regnmängder i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en varning för stora regnmängder under tisdagskvällen i hela Värmland. Ovädret som dragit fram över länet har orsakat översvämningar och fallna träd, framför allt i de östra delarna av länet.

SMHI varnar för skyfallsliknande regn, åska och hårda vindbyar.

”Placering i tid och rum av skurarna är mycket svårbedömt”, skriver väderinstitutet.

Hittills verkar centrala Filipstad vara bland de värst drabbade. Vid halv sju är räddningstjänsten upptagen med att pumpa vatten ur översvämmade källare.

Nedfallna träd

Det har också kommit flera larm om nedfallna träd ute på vägarna.

– Hagfors station är ute och sågar träd. Förut var de vid 246:an och nu även upp mot Stora Ullen är det mycket träd som ligger över vägen, säger Joakim Blomberg som svarar hos SOS Alarm för räddningsregion Bergslagen.

Över 4 000 hushåll, utspridda över hela länet, har drabbats av strömavbrott under dagen. De flesta ska ha orsakats av åskan.

Skogsbrandslarm

Men mitt i regnrusket kom ett något oväntat larm: skogsbrand i Hagfors. Det visade sig dock bara vara vattenånga som steg upp över trädtopparna.

– När det har varit så varmt, så länge, blir det så där sen, att det kan se ut som rök från terrängen, säger Joakim Blomberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer