Uppemot 35 grader verkar det inte bli i helgen, men däremot meddelar SMHI att det väntas en maximal dygnstemperatur på minst 26 grader tre dagar i rad. Foto: TT

SMHI varslar om höga temperaturer i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Från den kallaste julimånaden i Värmland sedan 1965 – till värmebölja i augusti.
Under lördagen gick SMHI ut med ett meddelande om höga temperaturer i länet.

Meddelandet gäller fram till och med söndag och gäller framför allt den södra delen av länet, där den maximala dagstemperaturen väntas överstiga 26 grader.

Med ett maximal dygnstemperatur på minst 26 grader tre dagar i rad innebär det en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för framförallt riskgrupper, skriver SMHI.

Om prognosen ändras till en maximal dygnstemperatur som når minst 30 grader under minst tre dagar i följd uppdateras meddelandet till en varning.

Temperaturvarningarna

Visa

SMHI har tre nivåer på varningar när det gäller värme

Meddelande om höga temperaturer: När prognosen visar att maxtemperaturen ligger på minst 26 grader tre dagar i följd.

Klass 1-varning för mycket höga temperaturer:
Prognosen visar en maxtemperatur på minst 30 grader tre dagar i följd.

Klass 2-varning för extremt höga temperaturer: Prognosen visar en maxtemperatur på minst 30 grader i fem dagar i följd och/eller att maxtemperaturen ligger på minst 33 grader tre dagar i följd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer