Hör smittskyddsläkare Ingemar Halléns råd inför Halloween i klippet ovan och hans tankar om coronaläget i Värmland just nu. Foto: TT/SVT

Smittskyddsläkare: ”Skippa bus eller godis på Halloween i år”

Uppdaterad
Publicerad

Inför Halloween uppmanar smittskyddsläkare Ingemar Hallén att avstå från traditionen ”bus eller godis”, där barn går runt och knackar dörr för att få godis eller busa. Han är även oroad över utvecklingen och ökningen av antalet smittade i länet.

– Det är lite oroande vart det här kommer ta vägen, säger han.

Fredagens siffror från regionen över coronaläget visar på ytterligare en avliden person och tretton nya bekräftade fall av covid-19 sen torsdagen. Det innebär totalt 1 400 bekräftat smittade fall i Värmland och antalet avlidna har bekräftats till 75 personer.

”Tänk till innan man reser”

Inför höstlovet vecka 44 uppmanar Ingemar Hallén att tänka till om man behöver resa.

Coronaviruset i Värmland

– Viktigast av allt är att följa de allmänna råden och inte tumma på det. Sen tycker jag man ska tänka efter innan man reser. Det har att göra med hur man reser, vilket sammanhang man kommer till, om det är många människor och om man har möjlighet att hålla avstånd.

Vad gäller Halloween och traditionen med bus eller godis, där barn knackar dörr och får godis eller busar, är han tydlig.

Hör smittskyddsläkare Ingemar Halléns råd inför Halloween i klippet ovan och hans tankar om coronaläget i Värmland just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet