Foto: SVT

Snart startar Västanå Folk Festival

Uppdaterad
Publicerad

Snart förvandlas Berättarladan i Sunne till ett mecka för folkmusikentuiaster. Louise Hoffsten och Göran Samuelsson gästar i år Västanå Folk Festival, som bjuder besökarna på många överraskningar.

– Man vet liksom inte någonsin vad som ska ske. Vad det blir för låt, vad det blir för artist och hur de gör den låten, säger Magnus Stinnerbom.

Magnus och Sophia Stinnerbom kommer själva att stå på scen. Foto: SVT

Han sitter på sina föräldrars, Leif och Inger Stinnerbom, veranda tillsammans med frun Sophia, som båda är konstnärliga ledare för festivalen. Just nu pågår förberedelserna inför festivalen och för Sophia och Magnus, som själva ska stå på scen, innebär det intensiva förberedelser. Just den här förmiddagen repar de med bandet.

LÄS MER: Västanå teater bjudet upp till dans

Förra året var det första gången som de arrangerade festivalen och det blev en succé med slutsålda biljetter.

– Det var ju första gången vi gjorde en festival över huvud taget. Vi lärde oss väldigt mycket, men det vi tog med oss var att publiken var så nöjda, det var ett sådant härligt rus! berättar Sophia Stinnerbom.

Repetitionerna inför festivalen pågår för fullt. Foto: SVT

Festivalen startar på måndag och bland artisterna finns bland andra Louise Hoffsten, Göran Samuelsson och en än så länge hemlig artist.

– Vi drömmer om att det kommer att bli massa ljuvligt folk på samma plats, massa god mat, massa fantastisk musik och väldigt mycket oväntade saker som ingen hade förväntat sig, säger Magnus.

– Och att folk har det riktigt bra! fyller Sophia i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.