Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Snöfall, ishalka och höga flöden – SMHI utfärdar varning

Uppdaterad
Publicerad

Just nu råder tre klass 1-varningar från SMHI i Värmland. Det handlar bland annat om stora mängder snö som ska falla i den norra delen av länet under natten till lördag och under lördag förmiddag.

Totalt väntas 10-15 centimeter snö falla under det kommande dygnet. SMHI menar att det kommer snöa som mest under lördag morgon och förmiddag.

Dessutom har ytterligare en klass 1-varning för plötslig ishalka utfärdats. Detta gäller den mellersta delen av Värmland, där underkylt regn kan ge upphov till ishalka. Detta ska inträffa under fredagskvällen och under natten mot lördag.

Slutligen råder också en varning för höga vattenflöden i den nedre delen av Byälven. Denna varning utfärdades för en vecka sedan, men gäller fortfarande. SMHI räknar med att flödet i Byälven kommer fortsätta ligga på varningsnivå 1 fram till slutet av vecka 49.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer