Polisen avbryter sökandet efter försvunnen man i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Sökinsatsen efter den man i 45-årsåldern, som försvann från sitt hem på Jägartorpet i Karlstad i lördags kväll, avslutades från polisens sida under tisdagskvällen.

– Vad gäller polisens del finns inte mer att göra nu, konstaterar polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Precis som under måndagen hjälpte Försvarsmakten till i sökarbetet och under tisdagseftermiddagen anslöt även Missing People. Sökandet fortlöpte dock utan resultat.

– Vi har haft mycket god hjälp av Missing People och väldigt stora resurser igång både dag och natt. Men vi har inte nått dit vi ville tyvärr, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson.

Istället har man fått leta metodiskt utefter upparbetade förutsättningar baserade på var mannen sannolikt kan ha tagit vägen.

Men strax efter 17 kom dock beskedet att polisen avslutar sitt sökande.

Ett påträffande inte längre sannolikt

– Det bedöms inte längre som sannolikt att vi kan hitta honom vid liv där. De sökmöjligheter som vi haft är uttömda nu, säger Lars Hedelin.

Däremot kan Missing People komma att fortsätta söka efter mannen.

– Missing People jobbar ju på uppdrag av anhöriga, så om anhöriga önskar kan de fortsätta söka, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Hör honom berätta mer om sökinsatsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.