Starta klippet för att se bilderna från sökarbetet efter den försvunne mannen i Karlstad. Foto: SVT

Stor sökinsats efter försvunnen man i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Sökinsatsen efter den man i 45-årsåldern som anmäldes försvunnen i Karlstad under lördagskvällen fortsätter. Mannen sågs senast när han lämnade sin bostad på Jägartorpet vid 19.30. Under söndagen kallades även Försvarsmakten in i sökarbetet.

– Han gick ut för en promenad men sedan kom han inte tillbaka, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Tidigt på söndagsmorgonen gick polisen ut med detaljer kring den försvunne mannens klädsel, och skriver på sin hemsida att han ”kan vara iklädd glasögon, svart jacka och grå mössa.”

– Vi fortsätter söka under söndagskvällen och natten, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisenregion Bergslagen vid 16.30 på söndagen.

Mannen söktes i området under natten till söndag, bland annat med hundpatrull och drönare och på söndagsmorgonen fortsatte sökandet.

– Vi har tillkallat helikopter och vi kommer eventuellt även organisera militära resurser, säger Hallin.

Rör sig till fots

Hon berättar att sökområdet, i norra delarna av Karlstad, utvidgades något under söndagsmorgonen. Polisen tror inte att mannen har förflyttat sig med hjälp av något fordon, utan jobbar utifrån uppgifterna att han rör sig till fots.

Försvårar för hundpatruller

Polisen upptäckte under söndagen att flera privatpersoner är ute och letar efter mannen i området och man avråder från detta, det försvårar för polisens hundpatruller. Vill man hjälpa till kan man istället kontakta Missing people som eventuellt ska hjälpa till i sökarbetet.

Polisen misstänker i nuläget inget brott. Den som har tips gällande den försvunne mannen i Karlstad uppmanas ringa till polisen på nummer 114 14. Polisen skriver vidare att man ska ringa 112 ”om man har honom framför sig”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.