Oliver Solberg fick chansen att testa Hyundais nya värstinbil. Foto: Hyundai Motorsport

Solberg premiärtestade Hyundais nya värstingbil

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år införs ett nytt reglemente i rally-VM med hybridbaserade bilar.

Nu har värmländske supertalangen Oliver Solberg fått äran att köra premiärtestet med Hyundais nya utmanare.

– Det har varit fantastiskt att ha varit en del av utvecklingsarbetet och få chansen att köra bilen redan, säger Solberg.

Det var i södra Frankrike som Hyundai testkörde den nya Rally 1-bilen för första gången. Nästa år ska hybridbilen användas fullt ut i VM:s huvudklass, Rally 1 som ersätter dagens WRC-klass.

– Det är ett speciellt ögonblick när du tar ut bilen till vägen för första gången och man möter alltid några utmaningar. Det var spännande att inleda testerna och starta det här spännande äventyret, säger Hyundais stallchef Andrea Adamo i ett pressmeddelande.

”Fantastiskt jobb”

Och Oliver Solberg var alltså en av de som fick chansen att köra bilen direkt och därmed talar allt mer för att talangen får köra ännu fler tävlingar i högsta klassen nästa år. Solberg WRC-debuterade för Hyundai i Finland i februari och kommer även att köra samma klass i Sardiniens VM-rally i början av juni. Närmast väntar dock Portugals VM-rally och WRC 2-klassen där Solberg för första gången i år kör om mästerskapspoäng.

– De har gjort ett fantastiskt jobb med bilen men nu skiftar mitt fokus till Rally Portugal och min WRC2-debut nästa helg, skriver Solberg på sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.