Hyresgästen vräks och krävs på 400 000 kronor i skadestånd efter att ha somnat i duschen. Foto: TT

Karlstadbo somnade i duschen – vaknade till ren mardröm

Publicerad

En man i Karlstad gick på rejvfest, somnade i duschen och vaknade till en ren mardröm: vattnet hade tagit sig ända ut i trapphuset och till hissen. Nu vräks han från lägenheten och krävs på 400 000 kronor i skadeståndskostnader för översvämningen, rapporterar Hem & hyra.

Hyresgästen misstänker att någon hade blandat ned en drog i ölen som han hade med sig till rejvfesten. Minnesbilderna från kvällen är få: han dansar, går hemåt och vaknar av att en Securitasvakt väcker honom i duschen.

– Jag tror att jag satt på badrumsgolvet och skrattade för att allt kändes helt overkligt, det är en jättesvår känsla att beskriva, skriver hyresgästen till Hem & hyra och tillägger:

– Det är en av de mest skrämmande upplevelserna jag haft.

Han uppger att känslorna från den misstänkta drogen var värre än de som den översvämmade lägenheten orsakade.

När Securitasvakten väckte honom där han låg och sov – mitt på golvbrunnen – ska han förgäves ha försökt få undan vattnet från lägenhetens golv, men det hade redan hunnit ta sig ända ut i trapphuset och fram till hissen.

Inte första gången

Det var inte första gången som hyresgästen somnat i duschen. Knappt ett år tidigare ska en vattenskada uppstått i lägenheten på liknande sätt.

Den gången hade han varit ute med kompisar efter ett skiftpass på jobbet och när han kom hem kollapsade han av utmattning i duschen. En mindre vattenskada uppstod och bostadsbolaget varnade då hyresgästen om att han skulle bli vräkt om något liknande hände igen.

När samma sak inträffade ytterligare en gång blev han alltså vräkt och dessutom ålagd att betala 400 000 kronor för de skador som översvämningen orsakade. Hyresgästen ansåg inte att skadorna var skäl nog för vräkning, men det höll inte hyresnämnden med om och mannen fick därför lämna sin lägenhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer