Bilden är iscensatt. Foto: Anders Wiklund/TT

Sparkade kvinna i huvudet – får straffet skärpt av hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

En Munkforsbo dömdes i slutet av förra året mot sitt nekande till fängelse efter att ha misshandlat en kvinna grovt. Nu döms han även i hovrätten – och får dessutom ett strängare straff.

Mannen åtalades för två fall av misshandel som ska ha skett hösten 2018. Vid första tillfället attackerade mannen kvinnan bakifrån när hon gick nedför en trapp. Andra tillfället skedde enligt åtalet när kvinnan satt i en fåtölj och mannen sparkade mot hennes huvud.

Hovrätten skärper straffet

Tingsrätten bedömde trappmisshandeln som grov, men det gjorde inte den skedde i fåtöljen. Påföljden bestämdes till fängelse i ett år och åtta månader. Hovrätten däremot ansåg att båda fallen var grov misshandel – bland annat eftersom mannen hade skor på sig då han sparkade – och höjde därför straffet till två års fängelse.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.