Specialsträcka 12 inställd – gick för fort

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inte mycket körning på Svenska rallyts längsta sträcka Knon. Det gick för fort, uppger Svenska rallyt.

På Twitter meddelade Svenska rallyt att specialsträckan 12, den andra omgången på rallyts längsta sträcka Knon, ställdes in.

Anledningen ska vara att man analyserat genomsnittshastigheterna under specialsträcka 9, och därför valt att ställa in resterande lopp på sträckan.

Svenska rallyt 2017

– Vi fick en liten feedback från FIAs säkerhetsdelegation, om att snitthastigheten var 137 kilometer i timmen. Reglementet anger en genomsnittlig maxhastighet på 130 kilometer i timmen, så vi beslöt att stänga sträckan, säger Svenska rallyts säkerhetsansvarige Stig Rune Kjernsli.

Läs mer: Tre skadade i skoterolycka

Tidigare under förmiddagen ställdes även den historiska klassen in på Knon, efter en skoterolycka där tre personer skadades.

– Banan är snabb, när vi gjorde banan i fjol så vi visste vi inte hur bilarna skulle se ut. Det handlar om förarnas säkerhet, publikens säkerhet hanterade vi genom att banda längre bort från sträckan, säger Stig Rune Kjernsli.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2017

Mer i ämnet