Foto: SVT

Speedwayklubben Valsarna vräks från Tallhult i Hagfors

Uppdaterad
Publicerad

Efter påsk ska ägarna till Tallhult lämna in ansökan om att vräka Valsarna från anläggningen. Anledningen är en utebliven hyresinbetalning.

Det har varit många turer kring försäljningen av speedwayarenan Tallhult i Hagfors. Den senaste uppgiften är att Valsarna kommer att vräkas från arenan. Enligt ägarombudet Niklas Ottosson har inte speedwayklubben betalat arrendet för 2020, pengar som skulle vara inbetalda senast den 1 januari i år.

– Vi kommer att lämna in en ansökan om att vräka klubben direkt efter påskhelgen, säger Niklas Ottosson.

Men det är inte bara den uteblivna hyran som gör att ägaren vill vräka Valsarna från Tallhult.

– Valsarna försöker motverka vår försäljning trots att vi har försökt vara samarbetsvilliga, säger Niklas Ottosson.

Valsarna fick ingen faktura

Valsarna vill inte kommentera att ägarna ska ansöka om vräkning.

– Vi avvaktar mötet som vi ska ha i morgon. Det blir bara fel när vi pratar i media, vi vill träffa dem först, säger Valsarnas talesperson Dick Gulbransgård.

Han säger att klubben inte har fått någon faktura från ägarna för arrendet år 2020.

– Vi brukar få en faktura på hyran som är indexreglerad, så den är lite högre varje år. Men i år kom det aldrig någon faktura, säger han.

Möte om försäljningen av Tallhult

Ägarombudet Niklas Ottosson säger att de inte har någon skyldighet att skicka faktura till arrendatorerna. Han menar att de är skyldiga att betala hyran ändå.

– Om jag bor i en lägenhet och ska sälja den, ska jag sluta betala hyra då? Det är inte så Sveriges rikes lag funkar. Betalar de inte har de begått kontraktsbrott och då har vi rätt att häva deras arrende, säger han.

Under morgondagen ska ägarna, speedwayklubben och potientiella köpare av Tallhult i Hagfors mötas och prata om försäljningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer