Nu har två spelare i Karlstad IBF smittats av coronaviruset. Foto: SVT

Spelare smittade i Karlstad IBF – match ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Två a-lagsspelare har beräftats smittade av covid-19 i Karlstad Innebandyförening och laget ställde under torsdagen in träningen.

– Vi har kommit överens med Pixbo att flytta fredagens match, säger sportchef Mathias Engelbrektsson.

Det är två av damlagets spelare som bekräftats smittade. Den ena spelaren insjuknade för någon vecka sedan och den andra spelaren bekräftades sjuk under onsdagen.

– Den andra spelaren har varit isolerad och inte med laget. 5-6 andra spelare har tidigare testats men var negativa, säger Engelbrektsson.

Lagen är överens

Karlstad som spelar i SSL Dam, den högsta divisionen, skulle ha mött Pixbo hemma under lördagen men efter diskussioner med föreningen under fredagsförmiddagen beslutade man att flytta macthen.

– Vi är överens om att flytta machten. Vi har smitta i laget och de kommer från Västra Götaland där de har stor smitta. Sedan ökar smittan här också.

Ser över rutiner

Karlstad kommer under helgen diskutera hur man ska går vidare med träningarna i A-laget. Även träningarna för laget i division ett har pausats, av säkerhetsskäl.

– Det är svårt att veta hur vi ska agera, vi tar beslut nu när det hände. Vi har redan en hel del rutiner men vi kommer garanterat se över dem nu, säger Mathias Engelbrektsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet