• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal i Bergsjödalen i Västra Götalands län med kraftig rökutveckling som följd, röken sprider sig i syd-sydvästlig riktning. Alla i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Lyssna på Sveriges Radio för mer information. Industribrand i Bergsjön

Arkivbild på en brygga Foto: TT

”Spett” hittat vid badplats – kommunen varnar

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Storfors kommun fått uppgifter om att en person hittat ett spjut eller spettliknande föremål vid Kyrkstens badplats går man nu ut och varnar.

– Det är ingenting som kommunen själv har kunnat åka ut och konstatera men vi fick uppgifter om en dam som varit där och sett det här spjutet eller spettet och med hjälp av en annan person tagit bort det. Då vill vi gå ut och informera om det så att man är försiktig när man badar, man vet ju aldrig, säger Eva Wiklund, kommunikationschef i Storfors kommun.

Spettet ska ha varit nedstucken i vattnet vid stegen ner från bryggorna.

På en annan badplats i kommunen, Badsta, har man hittat glasbitar på botten och även där uppmanar kommunen invånarna att vara extra försiktig.

– Det är inte så att det här har inträffat på flera ställen eller många gånger, utan det är enskilda händelser. Skulle det bli mer så går vi ut och informerar om det, säger Eva Wiklund, kommunikationschef i Storfors kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer