Hör Peter Jakobsson rasa mot beslutet att inte anmäla Joakim Lindström Foto: Bildbyrån/SVT

Sportchefen rasar: ”Det är skillnad på folk och folk”

Publicerad

Beskedet att Joakim Lindström inte stängs av efter tacklingen mot Oskar Steen rör upp känslor. Färjestads sportchef är väldigt missnöjd med beslutet.

– Det är inget annat än jäkligt dåligt, säger Peter Jakobsson till SVT.

Disciplinnämnden har inte fått in någon anmälan från situationsrummet angående Joakim Lindströms cross-checking mot Oskar Steen. Skellefteå-spelaren slipper därmed avstängning och är tillgänglig redan på onsdag.

– Tyvärr har de gjort ett gigantiskt misstag. Det blir tufft framöver i alla de här matcherna som kommer spelas i slutspelet för nivån är ju satt och vi visste inte att man kunde få använda klubban på det sättet, säger Peter Jakobsson om att Lindström alltså inte anmäls.

Färjestad i slutspelet 2018

Jakobsson riktar skarp kritik mot bedömningen som gjorts och menar att en avgörande faktor är vilken spelare som gör regelbrottet.

– Hade det varit andra spelare i den här serien som gjort samma förseelse hade de blivit avstängda både tre, fem och sju matcher. Man gör skillnad på folk och folk, det stör mig enormt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färjestad i slutspelet 2018

Mer i ämnet