Spring i benen på höstlovet

Uppdaterad
Publicerad

Det springs, kastas och hoppas i gymnastikhallen på Frödingsskolan på måndagsmorgonen, trots att det är lov. IF Göta har riggat tjocka mattor och häckar i gymnastiksalen. IF Göta är en av de tio föreningar som är med och arrangerar höstlovsaktiviteterna tillsammans med Riksidrottsförbundet och SISU Värmland.

-Jag är nöjd. Vi har strax över trettio barn på varje aktivitet, säger Adi Šahdomerović Svärd, Projektledare RF-SISU Värmland, när han tittar sig omkring i hallen på premiärdagen.. 

Under veckan kommer man att ordna 22 aktiviteter: allt från bågskytte, basket, friidrott, dans och paraidrott. Syftet med veckan är dels att barnen sakkunnig hålla igång och inte bli stillasittande på lovet, dels att få in fler föreningar i idrotten på Kronoparken. 

I klippet kan du höra Adi Šahdomerović Svärd, Projektledare RF-SISU Värmland, berätta mer och träffa Mohed Ilias, som var på plats idag och testade friidrott. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.