• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Arkivbild. Foto: TT

Stadig turistsommar i Värmland

Antalet gästnätter inom besöksnäringen i Värmland under årets sommar ligger på ungefär samma nivå som motsvarande period förra året. Det rör sig om en minskning på 0,1 procent, det skriver Visit Värmland i ett pressmeddelande.

Tillväxtverket och SCB presenterar preliminära siffror för övernattningsstatistiken under månaderna juni till augusti i år. Värmland hade under perioden knappt en miljon gästnätter, en minskning med 0,1 procent jämfört med förra året.

Sett till årets åtta första månader ökade antalet gästnätter i länet med 2,2 procent jämfört med 2016. Det ökar också totalt i hela Sverige men bara en procent.

Fler besök från övriga Europa

– Värmlands position som en attraktiv besöksdestination för både svenska och utländska gäster är fortsatt stark, säger Jonas Jacobsson, vd för Visit Värmland, i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Att vi lyckas behålla en mer gynnsam utveckling än Sverige som helhet är glädjande.

Gästnätter från övriga Europa, bortsett från Norden, ökade i länet under sommaren. 4,7 procent har den siffran gått upp jämfört med förra året.

I statistiken räknas boende på hotell, campingar, stugbyar, vandrarhem, och privat förmedlade stugor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer