Enligt åklagarna har 17-åringen försökt döda en person genom att skjuta honom med sex skott Foto: SVT

Stängda dörrar när 17-åringen hörs

Uppdaterad
Publicerad

Det blev stängda dörrar när rättegången på måndagen inleddes i Värmlands tingsrätt mot den 17-åring som misstänks för försök till mord och grovt vapenbrott.

– Det är med tanke på min klients ålder, han är ju bara 17 år gammal, säger pojkens försvarsadvokat Anders Olsson.

Han säger att det har stor betydelse eftersom målet fått så stor uppmärksamhet.

Enligt åklagarna har 17-åringen försökt döda en person genom att skjuta honom med sex skott. Det ska ha skett på Kronoparken i Karlstad. Flera skott sköts in genom ett fönster och en person skadades allvarligt.

17-åringen nekar till anklagelserna och har hittills uppgett att han inte ens varit på platsen.

Skjutningar i Karlstad

Idag på rättegången ska flera förhör hållas. Bland andra med den man som blev skjuten. Även flera vittnen ska höras vid rättegången. Även teknisk bevisning finns i åklagarnas brottsutredning.

Enligt åklagarna är grunden en konflikt gällande narkotikaförsäljning mellan två rivialiserande gäng.

17-åringen misstänks också, tillsammans med två män, 19 och 21 år gamla, för försök till människorov. Den rättegången startade i fredags och avbröts utan att vittnen hunnit höras. Den förhandlingen fortsätter senare den här veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Karlstad

Mer i ämnet