Stadshuset i Karlstad nedklottrat

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen har någon klottrat ner fönster med anklagelser mot personer som varit inblandande i den omdiskuterade försäljningen av det gamla Stadshuset i centrala Karlstad.

Affären kring gamla Stadshuset har varit omdiskuterad och klottraren riktar bland annat anklagelser mot kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) och affärsmannen Mikael Solberg.

– Det börjar bli absurt tycker jag. Vi har bara köpt det här stadshuset för det pris vi blev erbjudna, säger affärsmannen Mikael Solberg, en av ägarna till bolaget MSTWBG Fastigheter AB som köpte det gamla Stadshuset.

Försäljningen av stadshuset i Karlstad

Ska polisanmälas

Det gamla Stadshuset såldes 2015 för 59,6 miljoner kronor till bolaget som då var dotterbolag till företaget Zynapp. Byggnaden var kontor till Zynapp som nu gått i konkurs.

Tilltaget kommer polisanmälas säger Solberg.

– Det börjar bli oroande hur folk beter sig. Det är obehagligt, säger Mikael Solberg.

”Förkastligt”

Kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) har själv inte sett klottret och vet inte om han kommer agera än.

– För det första är det förkastligt att folk förstör fastigheter på det här sättet. Och när det gäller mig... om någon vill mig något så får de höra av sig den vanliga vägen, säger Per-Samuel Nisser.

Vad kommer du göra?

– Jag ska prata med vår säkerhetsavdelning och våra jurister. Men så är det väl en tid där vi märker att frågor blir överdrivna på många sätt. Det har vi ju sett flera gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljningen av stadshuset i Karlstad

Mer i ämnet