Statsminister Stefan Löfven och utrikeshandelsminister Anna Hallberg informerades av representanter från gränskommuner om hur de drabbats under pandemin. Foto: SVT

Statsministern i möte med gränskommuner

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen deltog statsminister Stefan Löfven och utrikeshandelsminister Anna Hallberg i ett digitalt möte med representanter från Årjäng, Storlien och Tornedalen för att diskutera hur de som gränsorter påverkats under pandemin.

Från Värmland deltog Årjängs kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S) samt flera representanter från näringslivet som drabbats mycket hårt av den stängda gränsen till Norge. På mötet togs det upp hur svårt det är för personer som bor och jobbar på båda sidorna av gränsen och ett stort fokus hamnade på hur gränshandeln behöver ett riktat stöd.

-När man ser företag som tappat 80-90 procent av omsättningen behöver de ett större stöd, säger Daniel Schützer.

Statsminister Stefan Löfven sa på mötet att han har förståelse för att mindre kommuner ofta drabbas hårdare, och att han tar med sig av det som gränskommunerna berättat idag i det fortsatta arbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.