Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Statsminister Magdalena Andersson (S) besökte Värmland under onsdagen. Här på rundvisning vid MSB:s lokaler i Kristinehamn. Foto: SVT

Statsministern Magdalena Andersson (S) besökte Värmland

Uppdaterad
Publicerad

I dag besökte statsminister Magdalena Andersson Värmland och MSB:s lokaler i Kristinehamn och hon pekade på hur betydelsefull beredskapen är vid kriser och katastrofer.

– Som svensk och som statsminister är jag stolt över den verksamhet som bedrivs här i Kristinehamn, sade Andersson (S).

När statsministern besökte Värmland i dag skulle hon bland annat besöka en klätterpark och bjuda på glass i Karlstad. Förmiddagen tillbringades dock i Kristinehamn, vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, där hon fick ta del av deras verksamhet och se utrustning och sjukvårdsmateriel.

Efter en rundvisning talade Magdalena Andersson om den oroliga tid som vi lever i nu och där beredskapen blivit viktigare.

Valet 2022 Värmland

– Vi har ett krig i vårt närområde som påverkar hela världen, påverkar oss i Sverige och många människor märker det varje dag när man ska handla mat, betala elräkning eller tanka bilen. Men vi har också klimatförändringarna som allt tydligare påverkar oss i vår vardag med mer extremväder, vi ser skogsbränder och översvämningar, sade Magdalena Andersson.

I klippet ovan berättar statsministern mer om vad beredskapen som finns i Kristinehamn betyder.

På rundvandringen fick statsministern bland annat se det nya ”shelter” som MSB tagit fram ihop med EU efter invasionen av Ukraina. Det är tillfälliga nödboenden som med kort varsel kan byggas upp där de behövs i olika flyktingsituationer. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet