Stefan Holm utmanar sig på nya världshöjder. Foto: Tommy Andersson

Stefan Holm i tvist med Skatteverket

Uppdaterad
Publicerad

Höjdhoppsstjärnan Stefan Holm har efter höjdhoppskarriären bland annat profilerat sig som legobyggare. Nu har hans legosatsning blivit föremål för en skattetvist.

– Det här är ingen stor grej. Jag vill bara veta exakt vad som gäller, säger Stefan Holm om tvisten.

Det är frågan om huruvida man får göra avdrag för kostnaderna för en arbetslokal i anslutning till det privata hemmet som Stefan Holm och Skatteverket tvistar om. Holm begärde att få dra av 24 000 kronor men beviljades bara avdrag på 3 000 kronor.

– Jag har fått lära mig att om man har en lokal med egen ingång så är det okej att göra avdrag för kostnaderna för lokalen, säger Stefan Holm.

”Jag vill ha klarhet”

Den aktuella lokalen använder Stefan Holm som arbetsplats i de företag han driver, bland annat det företag som ligger bakom hans verksamhet med legoklossar. Stefan Holm har till exempel gett ut en bok med historiska svenska idrottsögonblick gestaltade i Lego.

– Tidigare har avdragen godkänts under tio års tid. Godkänns de inte längre så har jag väl gjort fel. Det är det jag vill ha klarhet i, säger Stefan Holm om överklagandet av Skatteverkets beslut.

Det blir nu Länsrätten i Värmland som får avgöra om det är Stefan Holm eller Skatteverket som har rätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.