Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Rino Rotevatn/SVT

Stenbron lyser orange mot mäns våld mot kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen genomförde en av Karlstads Zontagrupper en manifestation mot mäns våld mot kvinnor.

– Jag tror att det här har påverkan, att vi faktiskt pratar om det här, säger Ann-Christine Gaum som var med och manifesterade.

För kvinnorna i Karlstads Zontagrupp 1 var det självklart att manifestera under fredagskvällen.

– Ja, och i år har vi fokus på det digitala våldet mot kvinnor och flickor, säger Zontakvinnan Karin Wistrand Kardemark.

Manifestationen är en del av den internationella Orange day och hölls på Stora torget tills den avslutades med en vandring till den gamla stenbron som just i kväll ljussatts i orange.

Samlar in pengar

Under perioden 25 november till 10 december pågår Zonta says NO där flera vandringar och manifestationer genomförs. Samtidigt samlar grupperna in pengar till stöd för flera olika projekt. Som arbeten för jämställdhet och mänskliga rättigheter med särskild inriktning på kvinnors utsatthet avseende såväl ekonomi som hälsa, utbildning, våld, barnäktenskap och människohandel.

I klippet ovan hör du Zontakvinnorna om manifestationens betydelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.