På skidgymansiet i Torsby minns man sin gamla elev Foto: Andreas Hillergren/TT

Stina Nilsson – gymnasieskolan minns OS-guldmedaljören

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson var överlägsen i tisdagens OS-sprint. På skidgymnasiet i Torsby minns man den olympiska guldmedaljören.

– Stina var ju otroligt målmedveten och fast besluten med vart hon skulle med sitt idrottande, säger Linda Bengtsson, en av Nilssons tränare på Stjerneskolan.

Stina Nilsson klarade av att uppfylla alla förväntningar som fanns på henne inför OS-sprinten, hon åkte ifrån konkurrenterna och segrade i stor stil. På Stjerneskolan gläds man med 24-åringen.

– Det är så stort att få till storformen på ett OS, det är något alla drömmer om och det klarar hon av, säger Linda Bengtsson, som erkänner att hon var lite nervös, och fortsätter:

Värmlänningarna i OS 2018

– Med den pressen som finns runt omkring och så sätter hon det, hon är en sådan stor idrottare.

”Tog ansvar för sin träning”

Stina Nilsson gick sitt sista år när Linda Bengtsson började träna med henne. Linda Bengtsson minns henne som väldigt målinriktad.

– Hon var fast besluten med vad hon skulle nå med sitt idrottande. En oerhört driven person som tog ansvar för sin träning, säger hon.

– Hon hade en hel del egna ideér kring träningen, hon testade mycket och gick sin egen väg.

Två elever i OS-finalen

Stina Nilsson var inte den enda före detta eleven vid Stjerneskolan som åkte OS-finalen. Hanna Falk har även hon gått på skolan och hon placerade sig som femma.

Flera av skolans nuvarande elever är på junior-SM för tillfället men förhoppningsvis ska man kunna fira guldet lite senare.

– När alla elever är hemma ska vi följa sprintstafetten tillsammans och fika ihop, säger Linda Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Värmlänningarna i OS 2018

Mer i ämnet