Stipendium till Stinnerbom

Uppdaterad
Publicerad

Leif Stinnerbom har tilldelats Värmlands Museiförenings Helge Kjellinstipendiet för 2013. Detta får han för ”sina lysande insatser som regissör och konstnärlig ledare för Västanå Teater i Berättarladan i Sunne”.

Helge Kjellindagen anordnas årligen, eller vartannat år, och ett stipendium utdelas för att främja kulturella/humanistiska insatser i Helge Kjellins anda. En stipendiekommitté bestående av representanter från Karlstads universitet, Värmlands Museum och Värmlands Museiförening utser stipendiat.

Juryn motiverar valet av Stinnerbom som följer:

”Han tilldelas priset för att han verkar i Helge Kjellins anda – med ett brett humanistiskt anslag, där ett stort intresse för kulturhistoria paras med drama, musik, dans och lyrik.”

Ceremonin äger rum lördag den 19 oktober på Värmlands Museum.

Stiftelsen Helge Kjellins Minne

Visa

Till minne av Värmlands förste landsantikvarie, konsthistorikern, professor Helge Kjellin inrättades Stiftelsen Helge Kjellins Minne. Stiftelsen förvaltas idag av Värmlands Museiförening.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer