Foto: SVT/Elias Andersson

Stjärnspäckad orienteringstävling i Grums

Uppdaterad
Publicerad

I helgen arrangerades Värmlandstrippeln, en tre dagar lång orienteringstävling i skogarna kring Nyängen utanför Grums. Tävlingen är ett samarbete mellan de tre klubbarna OK Tyr, OK Älgen och Skattkärrs SOK.

Det har varit snålt med orienteringstävlingar under våren till följd av coronapandemin. Helgens tävlingar i Grums lockade över 300 tävlande och under helgen kördes även den avslutande delen i ungdomsserien Lilla VM.

– Jag tycker det är jättekul att det kunde bli av, det var osäkert länge, säger tävlingsledare Kristy McIntyre, OK Tyr.

Världsstjärnan deltog

Schweiziska Simone Niggli anses vara en av världens genom tiderna bästa orienterare och har 23 VM-guld.  Idag bor hon i Hallsberg där hon arbetar som tränare på orienteringsgymnasiet.

– Vi hittar alla tillfällen som finns för att tävla, vi visste att det skulle bli fin terräng. Det är kul att resa runt och hitta nya ställen, säger hon.

Simone Niggli vann söndagens drygt 7,2 kilometer långa bana på tiden 50:03, nästan åtta minuter före tvåan Lovisa Pettersson.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.