Stoppade fotgängare på E18 – blev grovt misshandlad

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 50-årsåldern fick syn på en man som gick längs med E18, i höjd med Tingvalla IP, mitt i natten. Han stannade för att be gångtrafikanten att avlägsna sig från motorvägen, eftersom det är både farligt och otillåtet. Det skulle han inte ha gjort.

Det var klockan två på natten till fredag som den misstänkte gärningsmannen var ute och gick längs med E18. När 50-åringen påpekade att han inte borde gå där, blev fotgängaren aggressiv och skadade mannen.

– Han har fått ett slag men även fått en annan skada vilket gör att det blir en grov misshandel, säger polisens presstalesperson, Lars Hedelin och fortsätter:

– Det låter kryptiskt men i och med att vi fortfarande utreder vill vi inte säga exakt hur saker har gått till.

Han vill inte gå in på detaljer om huruvida något tillhygge har använts, men uppger att det ofta är fallet, rent generellt, när en misshandel rubriceras som grov.

Den hela slutade med att 50-åringen fick åka ambulans till sjukhus och den misstänkta gärningsmannen avlägsnade sig – till fots – från platsen, in mot stan. Polisen eftersökte med hund, men lyckades inte hitta honom.

Utredningen fortsätter och Lars Hedelin uppger att de har goda signalement på den misstänkte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.