Stor landslagsträff i friidrott i Karlstad i helgen. Foto: Privat

Stor landslagsträff i friidrott i Karlstad

Publicerad

I helgen samlas de bästa hopparna i Sverige för att inspireras.

– Otroligt roligt, jättekul att få träffa alla. De bästa hopparna är här och vi kan träna tillsammans och motivera varandra, säger längdhopparen Erica Jarder, som nyligen kom till IF Göta från Spårvägens FK.

Sedan knappt ett år tillbaka bedrivs utvecklingen av friidrottens hoppgrenar nationellt ifrån Karlstad med Anders Möller som verksamhetsansvarig.

Och den här helgen arrangeras för första gången en stor utbildningshelg i Karlstad. Totalt är det 70 aktiva och coacher från hela Sverige som deltar. Alla fyra hoppgrenarna; längd-, tresteg, höjd- och stavhopp, är respresenterade och man kan utbyta tankar och idéer med varandra.

– Det här är en perfekt tidpunkt att träffas för de aktiva, resten av året är det tävlingar eller träningsläger, säger Anders Möller.

”Annan udd på träningen”

Utbildningshelgen började redan under fredagskvällen med en föreläsning av föredetta trestegshopparen Christian Olsson som både tagit VM-guld och OS-guld.

Och under lördagsförmiddagen hade man bland annat en gemensam träning för de aktiva.

– Det blir en helt annan udd på träningen, väldigt inspirerande, säger Erica Jarder, och fortsätter:

– För mig är det här nytt att alla fyra hoppgrenarna är representerade, otroligt givande.

”Chans att göra skillnad”

Vad har du fått höra av de aktiva så här långt?

– Jag har fått väldigt bra feedback så här långt och man får ju chansen att ge varandra feedback den här helgen. Ge varandra idéer, prata ihop sig och hjälpa varandra. Och om vi drar åt samma håll har vi chans att göra skillnad, säger Anders Möller.

Det är Svensk Friidrott, Karlstad kommun (Friidrottsgymnasiet), Karlstads universitet, Värmlandsidrotten och IF Göta Karlstad som bjudit in till den här utbildningshelgen i Karlstad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.