Foto: TT

Storbråk i Kristinehamn – knivar beslagtagna från flera män

Uppdaterad
Publicerad

Ett trettiotal personer var inblandade i ett storbråk vid Norra torget i Kristinehamn under måndagskvällen. Ögonvittnen larmade om att flera personer ”springer och jagar varandra, pucklar på varandra nära älven”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har i anslutning till bråket beslagtagit knivar från två män.

Larmet kom till polisen klockan 19.37 på måndagskvällen. Ögonvittnen larmade då om att ett trettiotal personer var inblandade i ett stort bråk vid Norra torget. Flera av dem ska ha varit maskerade.

Flera polispatruller ryckte ut till platsen – men när polisen kom fram hade personerna redan skingrats.

Knivar beslagtogs

Kort senare stoppade polisen en man född 1996 som bar två knivar. Han misstänks nu för brott mot knivlagen. Ytterligare en stund senare stoppades en personbil med fyra personer. En av dem, en man, född 1991, misstänks ha varit narkotikapåverkad och ska också ha kastat ifrån sig misstänkt narkotika, enligt polisen.

En annan av passagerarna, en man född 1998, hade också två stora knivar bredvid sig i sätet, enligt polisen.

– Ingen är frihetsberövad vad jag förstår. Knivarna togs i beslag och männen är misstänkta för brott mot knivlagen, säger Per Vikman, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen.

Det är enligt polisen inte med säkerhet klarlagt om männen var inblandade i bråket eller inte. Det är också oklart vad som ska ha startat bråket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.