Storbråk i Säffle – 20-tal personer slogs med tillhyggen

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk där minst 20 personer blev inblandade bröt ut i Säffle på måndagskvällen. Enligt polisen hade inblandade träpåkar och hotade varandra. Två personer fördes till sjukhus och händelsen utreds nu som grov misshandel.

Bråket ska ha skett på eller vid Billerudsgatan, och startade vid 20-tiden.

– Då ser någon att någon blir kastad i marken. De hade tjocka träpinnar och hotade varann. Från början ska det ha varit en grupp mot några få, sedan utökades skaran så det var runt 20 stycken, berättar Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisens Region Bergslagen.

Efter åtta minuter var polis på plats, och det visade sig att en person blödde från pannan och en annan från handen efter bråket.

Kniv kan ha använts

– Vi hade ambulanser där, det var mycket bilar och mycket folk, men bråket lugnade ner sig litegrann och folk började hoppa in i bilar och försvinna, säger Johannesson.

Många vittnen såg också bråket och ringde in.

– Just nu gör vi brottsplatsundersökning, det ser ut som att hunden har markerat en kniv som ligger där så den ska vi säkra, sa Kenneth Johannesson vid 22.20 på måndagskvällen.

Två män i 30- respektive 40-årsåldern fördes till sjukhus och polisen upprättade till en början anmälan om misshandel. Den ändrades senare till grov misshandel.

Ingen gripen

Enligt SVT:s första uppgifter har ingen inblandad namngivit någon gärningsman. Om de ändrat sig på tisdagen i den saken vill polisens utredare, Hans Elvingson, inte svara på.

Vid lunchtid på tisdagen har ingen gripits, men det finns flera misstänkta.

Har någon av dem kopplingar till någon typ av gruppering?

– Inte vad jag känner till.

De har ännu inte identifierat alla som var inblandade i bråket, men har hopp om att kunna göra det. Nu väntar polisen på beslut från åklagare Tyko Gullmo om hur utredningen ska tas vidare.

Grov misshandel ger fängelse från ett till tio år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.