Storfors pingisdamer satsar allt inför kvällens match mot Eslöv. Foto: SVT

Storfors pingisdamer satsar allt

Uppdaterad
Publicerad

Storfors bordtennisdamer möter i kväll Eslöv i den andra SM-finalen. Och det är vinst som gäller för de regerande mästarna Storfors, då Eslöv vann hemma i onsdags med 5-2.

– Vi måste vara mer taggade än i onsdags. Jag tyckte inte vi var på tårna riktigt. Vi måste vara med från början, säger tränaren Anders Hulth.

Skånskornas stora stjärna Li Fen har vunnit 133 raka segrar och spelade även i onsdags mycket bra.

– Vi har inget att förlora. Hon är mycket bättre än oss. Jag hoppas vi kan vinna, men då måste vi satsa 150 procent och inte göra några misstag, säger Sara Ramirez, som i onsdags förlorade med 0-3 mot just Fen.

”Nyckeln till vinst”

Men tränare Hulth tycker inte de ska fokusera på Fen allt för mycket.

– Det blir mer att vi ska slå tvåan och trean. Det är nyckeln till att vi vinner. Slår vi dem – vi kan till och med tappa en match mot tvåan och trean – då kan vi fortfarande vinna.

Bästa pingispubliken

Det här är fjärde året i rad som de två lagen möts i SM-final. Pingispubliken i Storfors är lojal och stödet för laget är strakt. I kväll väntas Sporthallen vara absolut full med de 250 platserna.

– Det är Sveriges bästa pingispublik, det är vår fjärde spelare. Vi är jättestarka hemma, vi ska ta emot Eslöv hemma med varma servetter, säger Anders Hulth.

Vinner Storfors hemma i kväll blir det en tredje avgörande SM-final mellan laget i Storfors imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.