Skiss över arenaområdet. Foto: Karlstad kommun

Storslagna arenaplaner för Karlstad presenterade

Uppdaterad
Publicerad

Tak över Tingvalla isstadion, både inomhus- och utomhusarenor och en konstgräsplan. Det var innehållet i den satsningen på idrottsarenor som presenterades på Sannafältet i Karlstad idag.

– Nu händer det som vi har jobbat för så länge. Jag är stolt över att vi har nått en så bred politisk enighet för de här viktiga investeringarna som kommer gynna Karlstadsborna och Karlstad som evenemangs- och idrottsstad, säger Per-Samuel Nisser, kommunstyrelsens ordförande (M) i ett pressmeddelande.

Samtliga partieter i kommunfullmäktige ställer sig bakom satsningen som beräknas kosta 400 miljoner.

På det nya området ska de nya anläggningarna kunna användas för såväl fotboll, amerikansk fotboll och friidrott.

Karlstad
Den politiska ledningen med Per-Samuel Nisser (M) i spetsen vid dagens presentation av arenaplanerna. Foto: SVT

– Det här är en satsning på vinter- och sommaridrotter, män och kvinnor, ungdomar, motionärer och elit. Det här kommer gynna idrotten, folkhälsan och besöksnäringen och stärker Karlstads attraktionskraft, säger Linda Larsson, vice ordförande i kommunstyrelsen (S).

Enligt förslaget så ska finansieringen av arenorna delas mellan kommunen och föreningarna som ska använda arenorna.

– Fantastiskt. Det här är otroligt bra för IF Göta och kommer ge oss fina förutsättningar att utveckla vår idrott, men det är också ett historiskt beslut som kommer gynna hela staden, säger John Weslin, ordförande i IF Göta i pressmeddelandet

Byggandet av en arenastad på Sannafältet har utretts sedan 2014. Härnäst ska kommunfullmäktige ta beslut på sitt budgetmöte 19 juni. 

Byggstart är planerad till 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlstad

Mer i ämnet