Roger Nilsson, gruppchef på Tullen i Hån, berättar om tillslaget. Foto: SVT/Google earth

Stort narkotikabeslag – misstänkt smugglare hoppade ur bil i farten

Publicerad

Två män som greps av tullen på fredagskvällen sitter nu anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott. Männen misstänks ha försökt smuggla in narkotika i Norge, men färden slutade i ett vattendrag i Ivarsbyn.

Det var på fredagskvällen som två tulltjänstemän mötte en misstänkt bil som de valde att följa efter, men bilen drog ifrån dem. 

– När de kom ikapp den i Ivarsbyn hade föraren hoppat ur i farten och bilen hade fortsatt genom vägräcket och ner i ett vattendrag, berättar Roger Nilsson gruppchef för tullen i Hån.

I bilen hittades vad Roger Nilsson beskriver som en större mängd narkotika Mer än så vill han inte berätta innan utredningen är klar. Föraren som enligt tullen skadades lindrigt är nu anhållen misstänkt för grovt narkotikabrott.

Men historien slutar inte där. Framför den misstänkta bilen körde ytterligare ett misstänkt fordon som tullarna tror var en så kallad förbil och föraren i den greps även han av tullen och är misstänkt för samma brott.

Förhör med de båda männen som är bosatta i Sverige kommer att hållas under lördagen. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer