Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Stort polispådrag i centrala Karlstad efter larm om misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har förts till sjukhus efter vad som misstänks vara en grov misshandel i centrala Karlstad. Under eftermiddagen ändrades brottsrubriceringen till försök till mord.

Nu söker polisen efter gärningsmannen.

– Vi har uppgifter som pekar på en specifik person, säger polisens presstalesperson, Christina Hallin.

Polisen fick under torsdagförmiddagen larm om en misshandel i Tingvallastaden. En person har förts till sjukhus och ”någon form av tillhygge har använts”.

– Om jag förstår det rätt så är det den misshandlade mannen själv som kontaktat SOS, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Vid lunchtid pågick fortfarande en stor polisinsats i området. SVT:s team, som befann sig på plats, uppger att många poliser samt hundpatrull deltog. Flera poliser som gick in i fastigheten där händelsen utspelade sig har burit skyddsväst och varit tungt beväpnade.

”Misstanke om vem det kan vara”

Den man som ringde in och uppgav att han blivit misshandlad har förts till sjukhus, uppger polisen. Skadeläget är oklart, men mannen ska ha varit vid medvetande när han fördes från platsen med ambulans.

– Den skadade mannen är i 40-årsåldern. Någon form av tillhygge har använts, jag kan inte gå in på vad i nuläget, säger Christina Hallin.

Grov misshandel

Det hela rubricerades initialt som misshandel, vilket senare ändrades till försök till mord.

Platsen har spärrats av och kriminaltekniker kommer under dagen att genomföra en undersökning.

– Jag förstår det som att det inte var i någon bostad men inte heller utomhus, helt och hållet, säger Christina Hallin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var en stor polisinsats i Tingvallastan vid händelsen igår. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.