Högsta domstolen kommer att pröva fallet som är en tvist som berör Hells Angels klubblokal i Karlstad. Foto: Arkiv

Strid om HA-uppsägning avgörs i HD

Uppdaterad
Publicerad

Tvisten mellan Karlstads kommun och föreningen Solstadens Motorsport har nått ända upp till Högsta domstolen – som beslutat sig för att pröva fallet.

Tvisten handlar om huruvida kommunens uppsägning av Hells Angels klubblokal innehöll alla nödvändiga underrättelser. Lägre instanser har tidigare gett föreningen rätt.

Karlstad kommun köpte den så kallade HA-gården i Härtsöga utanför Karlstad på exekutiv auktion i maj 2013. Kommunen skickade en uppsägning till hyresgästen Solstadens motorsport. Men föreningen hävdade att uppsägningen var ogiltig eftersom det saknades en hänvisning om rätten att ta uppsägningen till hyresnämnden för medling.

I december förra året slog Hovrätten fast att uppsägningen är ogiltig, vilket även tingsrätten tidigare kommit fram till, men nu ska saken alltså prövas även av Högsta domstolen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet