Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Studentkåren har samarbetet med kvinnojourer och kampanjen sammanfaller med kvinnojourernas rikskampanj på samma tema. Foto: SVT

Studentkåren driver kampanj mot våld

Uppdaterad
Publicerad

”En vecka fri från våld” är namnet på en kampanj som Karlstad Studentkår och Studenthälsan genomför den här veckan på Karlstads universitet och på sociala medier.

– Med tanke på den pandemi vi befinner oss i är det här ämnet nästan viktigare än någonsin, säger Karlstad Studentkårs vice ordförande Brasha Yilmaz.

Kampanjen på Karlstads universitet tar upp och har aktiviteter om olika ämnen på temat våld varje dag. Det går främst ut på att informera och belysa det förebyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor.

På onsdagen är till exempel temat sexuellt våld och då går man runt och delar ut överfallslarm till kvinnliga studenter och information till männen.

Studentkåren har samarbetet med kvinnojourer och kampanjen sammanfaller med kvinnojourernas rikskampanj på samma tema.

Likesrekord på instagram

– Hittills har vi bara fått positiva reaktioner. När vi kommer till våran socialamedier-kampanj har vi slagit likesrekord på kårens instagram, berättar Brasha Yilmaz.

Den utställning om våld som var planerad på universitetet har studentkåren fått ställa in på grund av pandemin och försöker istället få ut den på sociala medier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer