Superlöftet i rallycross

Uppdaterad
Publicerad

I motorsportkretsar pratas det mycket om det nya unga värmländska superlöftet Sebastian Eriksson från Sunnemo och Hagfors MK som vann rallycross-premiären förra helgen för RallyX supercar i kamp med en rad namnkunniga motståndare.

Han började sin motorkarriär som 15-åring med folkrace, egentligen med sikte på att bli rallyvärldsmästare och förebilden var PG Andersson. Redan från början sopade han banan med konkurrenterna.

Sedan blev det rallycross där han vann 54 tävlingar som junior, blev tvåa i liteserien i rallycross i USA förra året och nu succéstart i år med seger i första VM-tävlingen i liteserien och seger i premiären i nya SM-rallycrosserien RallyX supercar:

– Det är någonting jag drömt om hela tiden ända sedan jag började köra folkrace, att få köra en sådan där supercarbil och även få vinna första tävlingen, det är ju helt otroligt. Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger Sebastian Eriksson.

”Brutal acceleration”

RallyX-bilen han kör nu har nästan ofattbara 600 hästkrafter under huven.

– Det är ju brutal acceleration, det är bara dragracingbilar som går värre. Det är ju som att få en spark i arslet när man drar iväg, så är det ju, säger Sebastian Eriksson.

Han sticker inte under stol med att målet är att bli världsmästare i rallycross, men ett steg i taget:

– Jag ska försöka och hålla i det bra tempo som jag fick upp nu i första deltävlingen. Målet är ju att vinna SM i år och förhoppningsvis göra något större nästa år, avslutar Sebastian Eriksson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.