Hör mannens försvarsadvokat Hans Berglund i klippet berätta om mannens inställning till våldtäktsanklagelserna och sin kriminella bana.

Sugardaddyns advokat efter fängelsedomen: ”Han överklagar”

Uppdaterad
Publicerad

Mannen dömdes bland annat för nio fall av våldtäkt mot olika kvinnor i Värmlands tingsrätt i slutet av juli. Nu väljer han att överklaga domen.

– Flera målsäganden har överklagat domen så min klient säger att det inte är inget annat att göra än att överklaga, säger mannens advokat Hans Berglund.

Han stod åtalad för 13 fall av våldtäkter, 10 fall av köp av sexuella tjänster och flera bedrägeribrott mot totalt 26 olika kvinnor hemmahörande i bland annat Värmland, Örebro, Stockholm och Göteborg.

Mannen dömdes av tingsrätten till 4,5 års fängelse för bland annat nio fall av våldtäkt och till skadestånd till de utsatta kvinnorna på närmare 1,7 miljoner kronor.

– Han förnekar fortsatt våldtäkt, säger Hans Berglund efter att ha lämnat in överklagan på fredagen.

Huvuddelen av kvinnornas målsägandebiträde, Elisabeth Massi Fritz, kallade domen för ”stötande låg”.

– Vi har överklagat, säger Massi Fritz till SVT.

Åklagare Barbro Brännlund har nu en vecka på sig att lämna in sin anslutningsöverklagan till hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.