Foto: SVT

Sun City Rollers bjöd på prova på

Publicerad

Rollerderbylaget Sun City Rollers bjöd under söndagen in till en prova på-dag i Fröding arena på Kronoparken i Karlstad. Inbjudna var tjejer och HBTQ-personer i alla åldrar som gavs en chans att testa den tuffa fullkontaktsporten.

– Det är en riktigt tuff sport. Efter varje träning har man blåmärken men man bär dem med stolthet, säger Miriam Lindståhl som är ordförande i rollerderbyföreningen.

Trots att spelet är hårt, fullt av tacklingar och blåmärkena många så är skadorna få.

– Det är inte fler skador än i andra sporter, säger Miriam Lindståhl.

”Verkar intressant”

Under söndagens prova-på kom ett dussin, företrädesvis unga, tjejer för att testa den tuffa sporten. En av dem var Emily Gunn vars mamma tidigare ägnat sig åt rollerderby.

– Det verkar intressant och jag tycker det är kul att de flesta som håller på är kvinnor. Det blir som en liten community, säger Emily Gunn.

Men det är inte bara kvinnor som engagerar sig i sporten.

– Vårt lag är ett lag för kvinnor och transpersoner. Men vi har också män som engagerar sig i föreningen. De är med och rullar, engagerar sig i styrelsen eller som domare till exempel, säger Miriam Lindståhl.

Vill få fler att rulla

Miriam Lindståhl och hennes lagkamrater i Sun City Rollers hoppas nu att prova på-dagen ska ge de som kom blodad tand.

– Vi hoppas givetvis få fler medlemmar. Vi växer som förening men varje år är det också folk som blir gravida, skadade eller flyttar. Så vill ha in nytt folk varje år som vill rulla med oss, säger Miriam Lindståhl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.