Här tog det stopp för den svenska turistbussen i Schweiz. Bussen fick bärgas från platsen medan passagerarna promenerade i 30 minuter till närmsta tågstation. Foto: Polisen

Svensk buss stoppade all trafik på väg i Schweiz – i fem timmar

Uppdaterad
Publicerad

En turistbuss från Värmland stoppade all trafik i det schweiziska Albulapasset under fem timmar under tisdagen. Bussen var för stor för vägen och fastnade i en kurva, enligt den lokala polisen.

Föraren hade enligt polisen inte tagit hänsyn till skyltar som angav maxstorleken för fordon på vägen. Den maximala bredden för fordon på vägen var 2,30 meter och den maximala höjden 3,30 meter. Den svenska bussen var 2,55 meter bred och 3,80 meter hög, enligt polisen.

Lång promenad till tågstation

Bussen var på väg från Tiefencastel till Engadine när den fastnade i en högersväng, enligt TT. De runt 30 svenska turisterna ombord på bussen fick i stället gå till en järnvägsstation i närheten där de kunde ta ett tåg till destinationen. En promenad på ungefär 30 minuter, enligt schweiziska medier. Under tiden bärgades bussen från platsen. Först fem timmar senare kunde trafiken återupptas på vägen.

Föraren fick betala en handpenning på 1 000 schweiziska francs, drygt 8 800 kronor. De slutliga böter beräknas bli betydligt högre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.