Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Regionfullmäktigemötet hölls på distans. Foto: SVT

Sveriges första digitala regionfullmäktigemöte

Uppdaterad
Publicerad
Region Värmland blev på onsdagen först i Sverige med att hålla sitt regionfullmäktigemöte digitalt.

Onsdagens regionfullmäktigemöte skulle egentligen ha ägt rum i april men flyttades fram på av coronapandemin. Förhoppningen var att kunna hålla ett fysiskt möte idag, men det fick bli digitalt istället då restriktionerna för hur många personer som får samlas på samma plats fortfarande gäller.

– Vi har tagit ett enormt teknikutsprång nästan i ljusets hastighet på grund av coronan. Vi vill att demokratin ska fungera och att alla ska ha möjlighet att vara med oavsett vart man bor och verkar länet, säger Jane Larsson (C), regionfullmäktiges ordförande.

Teknikproblem

Trots en del tekniska problem med ljudet och ett åskoväder som drog in över länet intygar Jane Larsson (C) att mötet har kunnat genomföras på ett rättssäkert sätt.

-  Det finns ett flöde för att allt ska fungera och vara rättsäkert. Vi har också stämt av med SKR för att vi hela tiden ska hålla oss på den juridiskt rätta sidan, säger Jane Larsson (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet