Foto: TT

Tar avstånd från moskéundersökning

Publicerad

Ett antal ortsbor har ringts upp av ett företag som gör en opinionsundersökning om partisympatier och hur de tillfrågade ställer sig till en moské i Karlstad. Flera av de tillfrågade har uppfattat det som att det är kommunen som står bakom undersökningen, något som inte är fallet.

– Vi tycker att det är allvarligt om det är så opinionsföretaget säger att de ställer frågorna på uppdrag av Karlstads kommun. Vi tar avstånd från det och vill förtydliga att så inte är fallet, säger kommundirektören Ulf Nyqvist i ett pressmeddelande.

Det är opinionsföretaget Norstat som genomför opinionsundersökningen. Enligt företagets vd Henrik Åquist har vissa tillfrågade uppfattat det som att undersökningen gjorts på kommunens uppdrag även om det inte ska vara så undersökningen ska ha presenterats.

– Det är inte på kommunens uppdrag. Jag kan inte ta gift på att inte någon har sagt så men i sådana fall beror det på den mänskliga faktorn. Det är olyckligt om det skulle vara så.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer