Polisen har spärrat av en gård utanför Kristinehamn för teknisk undersökning. Foto: Marcus Larsson

Teknisk undersökning på gård utanför Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är nu säker på att man hittat den plats där en man i 50-årsåldern tillfogades de skador han senare avled av.

En gård utanför Kristinehamn har spärrats av, men polisen vill inte bekräfta att det är den utpekade brottsplatsen.

-Vi är övertygade om att vi har hittat den plats där den mördade mannen fick sina skador, säger polisens presstalesman Stefan Dangardh.

Polisen har hela tiden arbetat efter teorin att den mördade mannen, svårt skadad,  själv kört bilen från brottsplatsen till platsen där han krockade med trädet.

Kristinehamnsmordet

Nu är man säker på att man hittat rätt.

– Vi har lokaliserat platsen, ja.

Under dagen har en gård utanför Kristinehamn spärrats av. Enligt uppgifter till SVT är det de båda anhållnas bostad som undersöks.

Polisens tekniker anlände vid 10:30-tiden, men Stefan Dangardt vill inte bekräfta att gården  är den utpekade brottsplatsen.

– Nej, det kan jag inte bekräfta. Jag kan bara säga att vi lokaliserat det vi är övertygade om är brottsplatsen, och då är det naturligt att vi undersöker den.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha varit skjuten med flera skott i bröstet, något som polisen inte vill kommentera.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera de uppgifterna, säger Stefan Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kristinehamnsmordet

Mer i ämnet