Tidemand drygar ut ledningen

Publicerad

Dag två i Rally Argentina blev lyckad för värmländske rallyföraren Pontus Tidemand. Han ökade sin ledning från fyra minuter till nio och nu är han och co-drivern Jonas Andersson tre sträckor ifrån seger.

Tävlingens längsta sträckor kördes under lördagen, men de 16 milen var inget problem för Tidemand. Vid dagens slut hade han dragit ifrån ytterligare och är nio minuter och 41 sekunder före närmste medtävlade inför upplösningen. 

– Den här situationen kanske inte är optimal men vi kör på och koncentrerar oss på vårt eget race. Bilen fungerar bra och Jonas och teamet gör ett kanonjobb. Jag är nöjd med min körning och både sträckorna och åskådarna är fantastiska så nu ska vi bara se till att ta det här säkert i hamn imorgon. Det är fortfarande tre tuffa sträckor kvar, säger Pontus i ett pressmeddelande.

Den första av Rally Argentinas tre sista sträckor startar strax efter klockan två på söndag eftermiddag svensk tid och målgång sker under tidig kväll.

Rally Argentinas WRC 2-klass efter 15 av 18 sträckor:

1. Pontus Tidemand (SWE)

2. Juan Carlos Alonso (ARG) +9:41.6

3. Pedro Heller (CHL) +20:23.7

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.