Foto: SVT

Tidemand: ”Har alla förutsättningar att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s egen expertkommentator, Jonas Kruse, har tippat det värmländska teamet med Pontus Tidemand och Jonas Andersson som vinnare av WRC2 i Svenska rallyt.

Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson kör för Skoda i WRC2, klassen under värstingklassen i Svenska rallyt. Efter en runda under torsdagens shake down är han nöjd. Tidemand tippas vinna klassen av SVT:s egen expertkommentator Jonas Kruse.

– Vi har alla förutsättningar, det kan jag vara helt ärlig med. Sen måste vi tänka ett helt mästerskap och det är många som kan köra snabbt i den här tävlingen. Det blir tufft men vi vill gå ut fullt fokuserade så får vi se hur långt det räcker, säger Pontus Tidemand.

Svenska rallyt 2017

Läs mer: Följ vår bevakning av rallyt här

Vilka fördelar har du här?

– Det är allt stöd, all publik. Det är klart det är en extra trigger, det är otroligt mycket folk på skogen. Det var det redan nu på shake down, så det är verkligen kul att se, säger Pontus Tidemand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2017

Mer i ämnet