Pontus Tidemand. Foto: Bildbyrån

Tidemand på åttondeplats i Monte Carlo

Publicerad

Pontus Tidemand, svensk debutant i VM-rallyserien, kom till Monte Carlo med upplägget att ta sig i mål och samla på sig erfarenhet.

Han lyckades med båda.

”Den här tävlingen har gett oss mycket med tanke på framtiden och jag är så tacksam över att vara här. Vi har gjort bra framsteg under de här dagarna i allt från känsla till hur vi måste jobba med noterna så de matchar farten. Mycket nytt på en gång, jag har inte behövt lära mig så här mycket på många år, men jag älskar det.” säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Nu väntar svenska rallyt på hemmaplan 14–17 februari.

”Där vill vi verkligen vara med och fightas och kunna konkurrera med våra motståndare. Det är vad vi ställer in siktet på nu och ska göra noggranna analyser och se vad vi kan göra för att optimera vår prestation.” säger Tidemand.

Sebastien Ogier vann VM-rallyt i Monte Carlo, före Thierry Neuville och Ott Tänak. Pontus Tideman var åtta, 29.34,6 minuter efter segraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.