Sanny Lindström ger sin syn på att antalet hjärnskakningar minskar i svensk hockey och berättar om han själv påverkas av sin karriäravslutande smäll. Foto: Therese Fjellman/SVT

Tidigare FBK-stjärnan: ”Helt annan respekt spelare emellan nu”

Publicerad

Han är en i raden av hockeyspelare som tvingats sluta i förtid på grund av hjärnskakning.

Den tidigare Färjestadsstjärnan Sanny Lindström, 41, gläds nu åt att utvecklingen går åt rätt håll.

Det var den 28 oktober 2012 som Färjestadsstjärnan Sanny Lindström ådrog sig en hjärnskakning i samband med en match i European Trophy mot Jokerit.

Han kunde aldrig återvända till ishockeyn efter det.

Och han är långt ifrån ensam. Bara i Färjestads herrlag har exempelvis Marius Holtet, Ole-Kristian Tollefsen, Anton Grundel och Sebastian Erixon alla tvingats ge upp sina karriärer på grund av hjärnskakningar.

”Så var det inte när jag spelade”

Sanny Lindström, idag expertkommentator och krönikör, har engagerat sig mycket i frågorna efter den aktiva karriären och ser positivt på utvecklingen som sker.

– Det är en helt annan respekt spelare emellan idag, säger han.

Hör Sanny Lindström berätta mer om sin syn på dagens hockey och hur han själv fortfarande dagligen påverkas av sin hjärnskakning i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.