Foto: PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Tjejjouren i Arvika stöttar på Mârten

Publicerad

I helgen är det Arvikamârten och många kommer att befinna sig ute sent på kvällen. Tjejjouren som tidigare trygghetsvandrat på mârtenskvällarna kommer i år även att ha ett tält på plats dit ungdomar kan komma för stöd och samtal.

– Vi hade ett tält på Hamnfesten och såg att behovet var stort. Vi hade sammanlagt 300 i tältet varje kväll. Väldigt många som var ledsna och behövde stöd, säger Sanna Danielsson på tjejjouren i Arvika.

Hon menar att det är många ungdomar som ätr ute för första gången utan föräldrar och att det inte alltid går så bra.

– Det behöver inte handla om alkohol utan att man känner sig ensam och att det är läskigt, men oftast handlar det om ensamhet, att man känner sig utanför, säger Sanna Danielsson.

Kan behöva prata med andra än föräldrarna

Och även om det finns många föräldrar på stan påpekar Sanna Danielsson att det inte är alltid räcker för ungdomarna.

– Man kanske inte vill prata med sina föräldrar om allt. Alla har inte ens en bra relation med sina föräldrar och då kan de komma till oss.

Vi finns där för att hjälpa, inte sätta dit någon, säger hon.

Även unga killar besökte tältet

Något som de också kunde konstatera under hamnfesten var att det inte bara är unga tjejer som kom till tältet.

– När vi bara hade trygghetsvandringarna var det mest tjejer som vi kom i kontakt med, men när vi hade tältet var det många unga killar som sökte sig oss för att bara få sitta och ta det lugnt en stund och prata. Det märks att behovet finns för dem också, säger Sanna Danielsson.

Tjejjouren kommer att finnas i tältet mellan 20:00 och 02:00 samt gå trygghetsvandringar från klockan 22.00 både fredag och lördag kväll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer