Foto: SVT

Tjuvar länsade bilar i Charlottenberg

Uppdaterad
Publicerad

Håll koll när du låser din bil! Uppmaningen kommer från polisen, efter att fem bilar utsatts för inbrott med hjälp av så kallade störningssändare.

– Det rör sig om fem bilar på parkeringen på Charlottenbergs köpcentrum och samtliga är helt oskadda, men länsade. Därför misstänker vi att det rör sig om störningssändare, säger Tommy Lindh, presskommunikatör på Polisen Bergslagen.

En störningssändare blockerar den signal som bilnyckeln skickar ut och hindrar på så sätt att bilen låser sig. Ägaren tror att bilen är låst, men i själva verket är det fritt fram för tjuven att kliva in och förse sig.

– För att det här ska fungera måste tjuven stå ganska nära, så det tips jag kan ge är att man helt enkelt håller koll om det står någon skum person i närheten när man ska låsa sin bil, säger Tommy Lindh. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.